Despre filmul documentar „Sounds of Byzantium”

Ne propunem să explorăm ipoteza: este muzica bizantină artă sau știință? Și cum rezonanța sa unică atinge sufletul uman într-un mod atât de profund și transformativ.

Documentarul îi invită pe spectatori să reflecteze la propria lor relație cu muzica și la puterea vindecătoare a sunetelor sacre. Este o călătorie emoțională și spirituală, care îmbină știința, istoria, teologia și poveștile personale într-o narațiune captivantă.

Documentarul ne dezvăluie istoria muzicii psaltice, această rugăciune cântată, printr-o incursiune în patru țări, Turcia, Grecia,Cipru, România. Vom afla misterele cântului bizantin de la cei mai buni specialiști internaționali și cum ne putem găsi liniștea duhovnicească și bucuria sufletului în acest sunet divin, împletind istoria, credința, și poveștile personale.

Proiectul este realizat de către Asociația Culturală „Armonia lu'mina” cu Binecuvântarea Patriarhului României, Preafericitul Daniel, alături de partenerul strategic Trinitas Tv, televiziunea Patriarhiei Române, partenerul instituțional Universitatea Națională de Muzică București și partener media, Centrul de presă Basilica.

„SOUNDS OF BYZANTIUM” este un documentar captivant de 90 de minute care explorează impactul profund al muzicii bizantine asupra sănătății mintale și emoționale a oamenilor. Împletind istoria bogată și misticismul muzicii bizantine cu povești personale emoționante și descoperiri științifice, acest film aduce în prim plan muzica bizantină ca o formă de terapie accesibilă și profundă, încercând să răspundă la întrebarea dacă aceasta este artă sau știință, și cum rezonanța ei unică atinge sufletul uman.

Inima documentarului este alimentată de dialogurile cu personalități renumite și experți în domeniile muzicoterapiei, muzicii bizantine și teologiei, care dezbat rolul esențial al muzicii în promovarea bunăstării umane. În plus, conferința specială "Terapia prin muzica bizantină" aduce o perspectivă aprofundată și internațională asupra subiectului.

Acest documentar nu este doar despre muzica bizantină ca formă de terapie, ci despre cum muzica poate atinge și transforma straturile profunde ale ființei umane.

Documentarul începe cu o introducere în lumea muzicii bizantine, istoria și evoluția ei, și cum aceasta este folosită în terapie. Prin intermediul unor scenarii emoționale, urmărim viețile unor indivizi din diverse medii - de la un bebeluș care se liniștește la sunetul muzicii până la un adolescent aflat în căutarea sensului vieții și un tânăr aflat pe pragul morții care găsește alinare și speranță în muzica care îi umple sala de operație.

Pe parcursul vizionării, spectatorii vor fi invitați să reflecteze la propria relație cu muzica și la puterea vindecătoare a sunetelor sacre. „Sounds of Byzantium”nu este doar o explorare a muzicii bizantine ca terapie, ci și o călătorie emoțională și spirituală care îmbină știința, istoria, teologia și poveștile personale într-o narațiune captivantă despre cum muzica poate atinge și transforma cele mai adânci straturi ale ființei umane.

Vă invităm să vă alăturați acestui proiect nobil pentru promovarea valorilor și tradițiilor creștine. Suntem dedicați misiunii noastre sacre de a educa și conecta tânăra generație cu muzica și cultura bizantină.

Echipa de proiect

Mina Cristiana Radu

Mina Cristiana este solistă vocală,voice actor și realizator al podcast-ului 'Armonia lu'mina'. În 2023, a lansat propriul podcast, 'Armonia lu'mina', un podcast despre spiritualitate creștină, valori umaniste și inspirație.

MARIAN MARIO

Co-producător- Casa de producție Pala Film Mario Marian, este producător de film cu o carieră în cascadorie și studii academice în administrație, afaceri și producție de film, și-a lăsat amprenta în industria cinematografică colaborând cu regizorul Tedy Necula și coordonând proiecte importante precum „Coborâm la prima” , „Clouds of Chernobyl” și „Mai departe”.
×